Rör dig mer i vardagen

Posted by: Carola Jonsson

May 28th, 2015 >> Viktnedgång

All typ av rörelse är bra för kroppen, oavsett vilken omfattning det handlar om. En fysiskt aktivitet hjälper till att sätta igång positiva effekter i kropp och själ. Du behöver endast 30 minuters rörelse per dag för att det ska få en stor effekt på din hälsa och ditt humör. Om du dessutom kan krydda din dagliga vardagsmotion med lite extra konditionsträning och styrketräning så har du ett vinnande koncept.

Vad krävs för att vardagsmotionera?

Du behöver som sagt inte träna stenhårt för att du ska friskare och mer hälsosam, utan det räcker gott och väl med vardagsmotion. Det positiva med detta är att det enda du behöver är ett par bra skor som du hittar på välkända sidor som till exempel Sportamore. Converse-skor är en särskilt bra investering då de inte bara är bekväma utan även trendiga. Eftersom du kan bära dem vid de flesta tillfällen har du alltid skor du trivs med att gå i. Bara det leder till att du rör på dig mycket mer än om du skulle ha haft exempelvis högklackat. Det blir plötsligt okej att gå istället för att ta bussen två hållplatser.

Varför det är viktigt med vardagsmotion?

Med vardagsmotion menas all typ av rörelse du kan tänkas göra under en vanlig dag, som att promenera eller ta cykeln till jobbet. Att ta trapporna istället för hissen eller enkla kroppsövningar mellan varven för dig som sitter på en kontorsstol dagarna i ända. Det viktiga förutom att försöka hålla 30 minuters regeln är att få till kontinuiteten, det behöver inte nödvändigtvis vara samma övningar varje dag utan all rörelse räknas som sagt. Hitta inspiration genom att lära dig mer varför rörelse är livsviktigt.Att vara alltför stillasittande, oberoende av motionsvanor ökar risken för övervikt men det kan vara värt att tänka på att endast en kort bensträckare mellan varven kan räcka för att motverka dessa negativa hälsoeffekter.

Positiva effekter av fysisk aktivitet

Genom att utföra fysisk aktivitet så frigörs signalsubstanser som dopamin och serotonin från våra hjärnor som motverkar depression och smärta. Även koncentrationsförmågan, minnet och inlärningsförmågan påverkas positivt av fysisk aktivitet. Endorfiner bildas så att du känner dig nöjd och belåten efter ett avslutat träningspass. Att den mentala prestationsförmågan ökar vid regelbunden träning är även bevisat bland mängder av studier, så detta beror på att hjärnas blodcirkulation förbättras. Detta ger i sin tur en positiv effekt på hjärnans arbetskapacitet och problemlösningsförmåga.

This entry was posted on Thursday, May 28th, 2015 at and is filed under Viktnedgång. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.