Börja viktnedgångsresan

Posted by: Carola Jonsson

November 6th, 2015 >> Viktnedgång

shutterstock_202069882En viktig del i resans gång är att man helt enkelt bestämt sig för att börja. Det är ett stort steg och man ska gratulera sig själv redan nu. Men sedan kommer den lite tyngre biten, att faktiskt göra jobbet som får en att gå ned i vikt. 

Hitta roliga aktiviteter

Skriv ned en lista på aktiviteter som du skulle tycka vara roliga, eller åtminstone minst tråkiga. Det kan vara en cykeltur, simning, vandring i skogen, surfa eller vad som helst som håller dig i rörelse. Under din resa ska du ha prova på dem alla. Men i början väljer vi en enkel aktivitet som du vet att du orkar med. Oftast är det promenader, simning eller cykling.

Planera in tiden

För att vara säker på att få tid till träningen ska den vara planerad. Du kan gärna berätta för vänner och familj vilka dagar du planerar att träna och hur länge. Då ringer ingen och lockar dig med middagar, pubkvällar eller biobesök. De vet vilka tider de kan ringa dig och du kan träna i lugn och ro. Bara faktumet att man har berättat för någon att man ska träna, gör en mer trolig att träna eftersom man inte vill vara en fuskare eller lögnare.

Belöna dig

Ge dig själv belöningar efter olika delmål. När du gått ned dina första fem kilo kan du köpa nya träningskläder. När du gått ned tio kilo får du ta en spadag och efter du har prickat av alla aktiviteter får du en shoppingkväll med vännerna.Man behöver inte alltid belöna sig själv med mat och snacks. Det är okej att göra det då och då. Att unna sig sin favoritmat eller favoritgodis nån gång ibland är fullt tillåtet och ett säkrare sätt att orka med viktresan. 

This entry was posted on Friday, November 6th, 2015 at and is filed under Viktnedgång. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.