Olika bantningsmetoder

Posted by: Carola Jonsson

May 28th, 2015 >> Viktnedgång

Gå ner i vikt är som bekant något som många är intresserade av idag. Överallt erbjuds också olika metoder av alla möjliga och omöjliga slag för att gå ner i vikt, vilket gör att det lätt blir en djungel av olika program och metoder. Här tänkte vi därför titta på några av de bantningsmetoder som finns och vad de går ut på.

Räkna kalorier

En metod som är relativt populär när det kommer till att gå ner i vikt är att räkna kalorier. I stora drag går metoden ut på att äta färre kalorier än vad man gör av med, vilket kommer att leda till att kroppen kommer att behöva förbruka fett istället och på så sätt går man ner i vikt.

Olika dieter

Ett annat sätt att banta är givetvis med hjälp av olika dieter. En av de mest populära dieterna i dagsläget är den så kallade 5:2-dieten, vilket innebär att man äter betydligt mindre än vad man normalt gör ett par dagar i veckan.En annan diet som också är populär är den så kallade LCHF-dieten, vilket innebär att man äter väldigt lite kolhydrater, det vill säga lite av potatis, pasta och bröd, medan man äter desto mer av fettrika produkter, som kött och mejeriprodukter.

This entry was posted on Thursday, May 28th, 2015 at and is filed under Viktnedgång. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.